Intel közösségi média irányelvek

Az alábbi irányelvek az Intel közösségi médiával kapcsolatos kommunikációra vonatkozó hivatalos irányelvei. Amennyiben Ön az Intel alkalmazottja vagy alvállalkozója, és blogok, wikik, közösségi kapcsolatépítő hálózatok, virtuális világok vagy bármilyen más közösségi média létrehozója vagy közreműködője az intel.com-on belül vagy azon kívül, az alábbi irányelvek Önre vonatkoznak. Mindenkitől, aki az Intel nevében részt vesz a közösségi média kommunikációban, elvárjuk, hogy megértse és kövesse ezeket az irányelveket. Ennek elmulasztása veszélyezteti az Ön további részvételét. Az irányelvek folyamatosan frissülnek az új technológiák és közösségi hálózatépítő eszközök megjelenésével. Kérjük, időnként ellenőrizze az irányelvek tartalmát, hogy mindig naprakész lehessen.

Ha részt vesz

Az online kapcsolatépítés frissen létrejött színterei alapjaiban változtatják meg azt, ahogy dolgozunk, és új utakat nyitnak meg az ügyfelekkel, kollégákkal és az egész világgal folytatott kommunikációban. Az interakció új modelljéről van szó, és hiszünk abban, hogy a közösségi informatika erősebb és sikeresebb üzleti kapcsolatok kiépítését teszi lehetővé. Emellett arra is lehetőséget biztosít Önnek, hogy részt vegyen az Intelnél folyó munkával és a számunkra fontos ügyekkel kapcsolatos globális párbeszédben.

Amennyiben Ön részt vesz a közösségi média kommunikációban, kérjük, kövesse ezeket az alapvető irányelveket:

  • Maradjon a szakterületénél és nyújtson egyedi, önálló perspektívát az Intelnél és a világban zajló dolgokkal kapcsolatban.
  • Hozzászólásaiban törekedjen az információgazdagságra és tartsa tiszteletben a kommunikáció célját – tehát ne spameljen, és ne tegyen a témához nem tartozó vagy bántó megnyilatkozásokat.
  • Hozzászólás előtt mindig álljon meg egy pillanatra és gondolkozzon el a mondanivalóján. Azaz akkor válaszoljon egy hozzászólásra, amikor az időszerű.
  • Tartsa tiszteletben a személyes adatokat és tartalmakat, valamint a bizalmi kérdéseket.
  • Amikor nem ért egyet mások véleményével, maradjon tárgyilagos és kedves.
  • Olvassa el és tartsa be a következő dokumentumokban foglaltakat: Intel viselkedési szabályzatFájltípus/méret: PDF 596KB és az Intel adatvédelmi politikája.

vissza a tetejére

A részvétel szabályai

Átláthatóság A tisztességes – vagy tisztességtelen – hozzáállás gyorsan nyilvánvalóvá válik a közösségi média világában. Amennyiben az Intelnél folytatott munkájáról blogol, használja a valódi nevét, jelezze egyértelműen, hogy az Intel munkatársa, és tegye nyilvánvalóvá a vállalaton belüli pozícióját. Azonnal jelezze, ha szerzett jogai vannak a beszélgetés témájával kapcsolatban. Az átláthatóság az Ön személyazonosságára és az Intellel való kapcsolatára vonatkozik. A magánjellegű adatokat és tartalmakat mindig kezelje bizalmasan.

Megfontoltság A világos fogalmazásra való törekvés közben semmiképpen se sértse meg az Intelnek a külső felekkel folytatott üzleti kommunikációra vonatkozó adatvédelmi, titoktartási és jogi irányelveit. Kérjen előzetes engedélyt, ha személyes tartalmú vagy az Intelen belülinek szánt beszélgetéseket szeretne idézni vagy közzétenni. A nyilatkozatoknak igaznak és nem félrevezetőnek kell lenniük, minden felszólalásnak bizonyíthatónak és igazoltnak kell lennie. A külső hozzászólásokhoz a termékek sebességtesztjeit megfelelő külső termék-sebességellenőrző csapatnak igazolnia kell. Kérjük, megfelelő felhatalmazás nélkül soha ne szóljon hozzá jogi vagy peres ügyekhez, vagy olyan felekhez, amelyekkel perben állunk. Amennyiben a versennyel kapcsolatban szeretne hozzászólást írni, mindenképpen legyen tisztában a témakörrel és rendelkezzen a szükséges felhatalmazással. Kezelje megfelelő óvatossággal az Ön személyes, illetve az Intel bizalmas adatait. Az, amit közzétesz, hosszú időn át elérhető lesz, ezért mérlegelje gondosan és megfontoltan a publikálandó tartalmakat.

Írjon szakértőként Azokról a területekről írjon és publikáljon, amelyeknek a szakértője, főleg akkor, ha az Intelről és az Intel technológiai megoldásairól van szó. Amennyiben olyan témakörről ír, amelyben az Intel részt vesz, de Ön nem az Intel szakértője a témakörben, ezt tudassa egyértelműen az olvasókkal. Egyes szám első személyben írjon. Ha nem az Intel weblapjára ír, a szöveghez mindig csatoljon egy, az alábbihoz hasonló jogi nyilatkozatot: „Az ezen az oldalon található bejegyzések a sajátjaim, és nem feltétlenül tükrözik az Intel álláspontját, stratégiáját vagy véleményét.” Továbbá kérjük, tartsa tiszteletben a márkákra, védjegyekre, szerzői jogokra, a tisztességes használatra és szakmai titkokra (beleértve az eljárásainkat és módszereinket), valamint a titoktartásra és a pénzügyi nyilvánosságra hozatalra vonatkozó jogszabályokat. Amennyiben kérdése van ezekkel kapcsolatban keresse fel az Intel jogi képviselőjét. Ne feledje, hogy személyes felelősséggel tartozik az Ön által publikált tartalomért.

A hozzászóló az, akinek mutatja magát Az online közösségi kapcsolatépítő hálózatokban elmosódnak a nyilvános és a személyes, a magánjellegű és a szakmai közötti választóvonalak. Az Intel részvényesei, ügyfelei és a közvélemény szemében már azzal véleményt alakít ki önmagáról, hogy az Intel alkalmazottjaként mutatkozik be. Hasonló módon kollégái és felettesei szemében is véleményt alakít ki önmagáról. Érje el, hogy büszkék lehessünk Önre. Figyeljen arra, hogy az Önhöz köthető tartalmak összeegyeztethetők legyenek a munkájával, valamint az Intel értékeivel és szakmai szabványaival.

Párbeszédről van szó Úgy szóljon az olvasókhoz, ahogy az élő emberekkel beszélget mindennapi munkája során. Máshogy megfogalmazva: kerülje a túlságosan pedáns vagy hivataloskodó nyelvhasználatot. Nyugodtan vigyen személyességet a közlendőjébe, és mondja ki azt, ami foglalkoztatja. Fogalmazzon nyitottan, úgy, hogy a hozzászólásra ösztönözze a beszélgetőpartnereket. Ösztönözzön visszajelzésre. A párbeszédet kibővítheti, ha olyanokat idéz, akik ugyanarról a témáról blogolnak, miközben megengedi saját tartalmai megosztását és párhuzamos közlését.

A többletérték kérdése Az internet hatalmas mennyiségű szöveget tárol. Ha azt szeretné, hogy elolvassák, amit ír, készítsen hasznos tartalmakat. A közösségi kommunikációban az Inteltől jövő üzeneteknek segíteniük kell az ügyfeleket, a partnereket és a munkatársakat. Gondolatébresztő, közösségépítő tartalmakra van szükség. Azok a tartalmak hordoznak hozzáadott értéket, amelyek segítenek az olvasók tudásának vagy képességeinek fejlesztésében, üzleti sikerük növelésében, munkájuk végzésében, a problémamegoldásban vagy az Intel jobb megértésében.

A felelősség az Öné Az, amit leír, végső soron az Ön felelőssége. A közösségi médiában való részvétel nem jog, hanem lehetőség, ezért kezelje azt megfelelő komolysággal és tisztelettel. Amennyiben részt szeretne venni az Intel nevében, végezze el a digitális IQ oktatást és vegye fel a kapcsolatot a Kiválóság közösségi média központjával. Olvassa el és tartsa be a következő dokumentumokban foglaltakat: Intel viselkedési szabályzatFájltípus/méret: PDF 596KB. A jelen irányelvek és az Intel viselkedési szabályzat előírásainak megsértésével a további együttműködés megszűnését kockáztatja. További információért vegye fel velünk a kapcsolatot a social.media@intel.com e-mail címen. Kérjük, hogy a felhasználási feltételeket kövesse bármely harmadik fél honlapján is.

Legyen izgalmas! Az üzleti élet egyik nagyvállalataként az Intel izgalmas újításokkal járul hozzá a világ és a technológia fejlődéséhez, és számos témában vesz részt a közösségi párbeszédben. Üzleti tevékenységünk egyre nagyobb hányada koncentrálódik a nagy hozzáadott értékű innovációra. Osszuk meg a világgal az izgalmas dolgokat, amelyekről új tudást szerzünk és amelyeket megcsinálunk, és nyissunk csatornákat, hogy másoktól is tanulhassunk.

Legyen vezető! Az egészséges vitát sokszor nagyon kevés választja el a túlfűtött visszavágástól. Ne hozza rossz hírbe versenytársainkat vagy az Intelt. Valamint nem szükséges minden kritikára vagy megjegyzésre reagálni. Próbáljon úgy fogalmazni, hogy az írása a különböző nézőpontok megfogalmazására bátorítson, de ne dorongoljon le egy nézőpontot sem. Bizonyos témák – például a politika vagy a vallás – könnyebben provokálnak ki heves vitát. Legyen óvatos és körültekintő. Ha kicsúszott egy szerencsétlen mondat, már nem igazán lehet visszavonni. Ha pedig elindul a személyeskedő vita, nehéz véget vetni neki.

Hibázott? Ismerje be, ha hibázott. Vállalja fel nyíltan és javítsa ki gyorsan. Ha blogot ír, előfordulhat, hogy módosítja a korábbi bejegyzéseket – ilyenkor mindig jelezze, hogy módosítás történt.

Ha kételyei vannak, inkább ne publikáljon Ha olyan szöveget készül publikálni, amellyel kapcsolatban akár a leghalványabb kételye merül fel, inkább várjon. Olvassa végig az itt közölt irányelveket, majd azonosítsa és küszöbölje ki a zavaró tényezőt. Ha továbbra is fennállnak a kételyei, konzultáljon felettesével vagy az Intel jogi képviselőivel. Az, amit leír, végső soron az Öné—ahogyan a felelősség is. Bizonyosodjon meg arról, hogy helyesen cselekszik.

vissza a tetejére

Vállalkozók és ajánlatok

Az Intel támogatja az átláthatóságot. Elhatároztuk, hogy egyértelműen feltárjuk a kapcsolatokat és az ajánlatokat a közösségi médiában (beleértve a blogokat, a Twittert, a fórumokat és más hasonló szolgáltatásokat), valamint garantáljuk, hogy az Intel-termékekkel kapcsolatos állítások megbízhatóak és megalapozottak.

Kérjük, ne feledje, hogy az Intel által szerződtetett, támogatott, vagy valamilyen más formában jutalmazott közösségimédia-szakértőknek is követniük kell a szponzorált, támogatott vagy ösztönzött partnerek közösségimédia-irányelveit. Ezeknek az irányelveknek a részeként nyilvánosságra kell hoznia, ha az Intel bármilyen formában támogatja Önt. Meg fogjuk figyelni a blogját, hogy megfelel-e az irányelveinknek, valamint, hogy termékeink és bejelentéseink pontosan vannak-e leírva.

vissza a tetejére

Moderálási irányelvek

A moderálás a tartalom áttekintése és jóváhagyása a webhelyen történő közzététel előtt (ez vonatkozik arra a közösségimédia-tartalomra is, amelyet az Intel nevében írtak, legyen a webhely akár az intel.com része, akár nem). Az Intel nem vállal felelősséget a harmadik fél által közzétett tartalomért, amelyre a következő néven hivatkozunk: felhasználó által generált tartalom (UGC - User Generated Content). Ezek közé tartozik a bevitt szöveg, valamint a feltöltött fájlok (videó, képek, hang- és futtatható fájlok, dokumentumok) is.

Bár azt szeretnénk, hogy minél több felhasználó részt vegyen, de vannak olyan, mindenki biztonságát szolgáló irányelvek, amelyeknek a követésére megkérjük. Emellett az Intel hadrendbe állított olyan automatizált vezérlőelemeket is, amelyekkel a spamek és a gyanús tartalmak ellen küzd. Kérjük, ne feledje, hogy az Intelen belüli tartalom nincs moderálva. Ez azt jelenti, hogy blogszerzőink írásai a publikálás előtt nem esnek át jóváhagyáson abban az esetben, ha részt vettek a szükséges képzésen.

Előzetes moderálás. Még ha regisztrálni is kell a webhelyre, hogy bejegyzést lehessen írni, a felhasználónév és az e-mail cím nem azonosítja egyértelműen a személyt. Ezért, a legkisebb kockázat és a legnagyobb biztonság érdekében, kötelezővé tesszük az összes UGC bejegyzés moderálását, mielőtt azokat közzé lehetne tenni (előzetes moderálás).

Közösségi moderálás. A jól megalapozott, életképes közösségekben a csoportos moderálást az átlagos felhasználók is jól megoldhatják. Erre néha lehetőség lesz, így helyettesítve az előzetes moderálást - a jelentkezését jóvá kell hagynunk.

Kiegyensúlyozott párbeszéd online. Akár előzetes, akár közösségi moderáláson esik át a tartalom, három alapszabálynak kell megfelelnie: A jó és a rossz mehet, a csúf viszont nem. Amennyiben a tartalom negatív vagy pozitív hangvételű, de a beszélgetés témájára vonatkozik, megkapja a jóváhagyást, függetlenül attól, hogy kedvező vagy kedvezőtlen az Intelre nézve. Ha azonban a tartalom bántó, sértő, rágalmazó vagy teljesen független az adott beszélgetés témájától, elutasításra kerül.

Legutóbb frissítve: 2010. március